Rosensallat Radicchio - Variegato di Castelfranco EKO
- 43 kr
Denna klassiska italienska sort har vackra, knapriga blad med en rödfläckig ljusgrön färg och en fin smak. EKO
Artikelnummer:
163
Rosensallat, Radicchio -Variegato di Castelfranco EKO
Cichorium intybus L.
Rosensallat, Radicchio 'Variegato di Castelfranco' även kallad cikoriasallat. Den har en lite bitter smak som ger en fin kontrast i sallader. Denna klassiska italienska sort har vackra, knapriga blad med en rödfläckig ljust grön färg och en fin smak. För att mildra smaken kan plantan täckas ca 2 veckor innan skörd vilket gör att bladen då bleks och blir creme färgade/ljusgröna Den är köldtålig och kan odlas utomhus fram till den strängaste kylan vintertid. Den är även mycket rik på C-vitamin.
Sås ev. i oktober för vintersådd. Så gärna i omgångar. Placeras i sol till halvskugga.
Antal fröer: ca 150 fröer.
Egenskaper:
Årighet: Annuell/Ettårig
Såtid: Dec/feb, mars/maj alternativt aug/okt
Odling:
Såtid: Så utomhus på våren när jorden börjar bli varm. Så fram till försommaren, men gör uppehåll under högsommaren för att undvika stockbildning (att plantan blommar i förtid). Så sedan i omgångar långt in på hösten. Sen höstsådd/vintersådd gror våren därpå och ger en tidig skörd. Eller så och odla inomhus året om. Håll jämn fuktighet, särskilt under groningstiden. Skörda bladen kontinuerligt som en toppning av plantan, vart efter de bryter fram. Gallringsskörda babyplantor.
Sådjup: ca 1cm.
Grotid: ca 7-14 dagar
Växtläge: Sol/halvskugga
Skördeklar: juni-september
Info:
Kvalitet: EU:s regler
EKO, Obetade, går att använda i ekologisk- och KRAV-certifierad odling.