Varukorg
Rabatt:
0,00 SEK
Denna klassiska italienska sort har vackra, knapriga blad med en rödfläckig ljusgrön färg och en fin smak. EKO
Rosensallat, Radicchio - Variegato di Castelfranco EKO
Cichorium intybus L.
Rosensallat, Radicchio 'Variegato di Castelfranco' även kallad cikoriasallat, är en klassisk italiensk delikatess. Den har en mild bitter smak som ger en fin kontrast i sallader. Bladen är krispiga och dekorativt ljusgröna med röda fläckar - en riktig prydnad på tallriken. För en mildare smak kan plantorna täckas cirka två veckor före skörd. Då bleks bladen och får en vackert crèmefärgad till ljusgrön ton. Sorten är köldtålig och kan odlas utomhus ända fram till vinterns strängaste kyla. Dessutom är den rik på C-vitamin.
Sås ev. i oktober för vintersådd. Så gärna i omgångar. Placeras i sol till halvskugga.
Antal fröer: ca 150 fröer.
Egenskaper:
Årighet: Annuell/Ettårig
Såtid: April- september
Svårighetsgrad: Medel
Odling:
Såtid: Så utomhus på våren när jorden börjar bli varm. Så fram till försommaren, men gör uppehåll under högsommaren för att undvika stockbildning (att plantan blommar i förtid). Så sedan i omgångar långt in på hösten. Sen höstsådd/vintersådd gror våren därpå och ger en tidig skörd. Eller så och odla inomhus året om. Håll jämn fuktighet, särskilt under groningstiden. Skörda bladen kontinuerligt som en toppning av plantan, vart efter de bryter fram. Gallringsskörda babyplantor.
Sådjup: ca 1cm.
Grotid: ca 7-14 dagar
Växtläge: Sol/halvskugga
Skördeklar: Juli- oktober
Info:
Kvalitet: EU:s regler
EKO, Obetade, går att använda i ekologisk- och KRAV-certifierad odling.