Leverans 3-6 dagar. Fraktfritt på fröbeställningar över 399 kr.

Paprika - Amy

  • 53 kr

En tidig sort med vackert gula frukter som mognar till orange/rött.

I lager
Artikelnummer: 345

Paprika - Amy

Capsicum annuum 

Amy är en tidig paprika med ett stadigt och brett växtsätt. Smaken är frisk och lite söt. Frukten skiftar från ljusgul till röd/orange, med frukter på ca 10 cm. Producerar mycket frukt. Lämpar sig bra i kallväxthus, eller i skyddat varmt läge samt även i kruka. 

 
Antal fröer: ca 6 fröer.

Egenskaper:

Höjd: ca 50-60 cm. 

Årighet: Flerårig vid övervintring inomhus.

Såtid: Jan-mars inomhus. 

Grobarhet: 87%

Svårighetsgrad: Medel

Odling:

Såtid: Förkultivera inomhus i januari–mars i såjord. Täck sådden med transparent lock med lufthål, eller lufta regelbundet. Blötlägg fröna i ljummet vatten ett dygn före sådd. Håll jorden fuktig men inte blöt. Paprika gror bäst vid 25–30 °C och groningen tar vanligtvis 10–30 dagar. Efter groning – placera ljust och svalt, cirka 15–18 °C. Plantera om successivt i något större krukor, men inte i en alltför stor från början – paprika trivs bäst när den har det lite trångt om rötterna. Omplanteras 2–3 gånger innan slutplantering. Plantera ut efter avhärdning när risken för frost är över. Börja med att ställa ut plantorna några timmar första dagen, öka tiden successivt, och låt dem stå ute hela dagen efter en vecka. Därefter kan de planteras ut på en varm och skyddad plats. Använd näringsrik och porös jord. Paprika trivs i soligt fönster, uterum, växthus eller utomhus på solig och skyddad plats under sommaren. Vid odling under vinterhalvåret krävs oftast växtbelysning. Hjälp blommorna att pollineras genom att försiktigt skaka plantan eller använda en liten pensel. Beskär på hösten om du vill övervintra plantan inomhus i ett ljust läge. Se tips på växtnäring som vi säljer i butiken!
Sådjup: ca 0,5 cm
Grotid: Upp till 10-15 dagar
Växtläge: Sol
Blomtid/skördetid: ca 100 dagar 

Info:
Kvalitet:  EU:s regler, Växtpass

Obetade, går att använda i ekologisk- och KRAV-certifierad odling.