Varukorg
Rabatt:
0,00 SEK
En italiensk delikatess som naturligt växer längst havsstränder. Så god!
Italiensk sodaört - Agretti
Salsola soda
Italiensk sodaört, även kallad agretti är en ört som italienarna älskar. Den går bra att odla i kruka eller en värmebänk. Fröerna har kort hållbarhet och bör användas innevarande odlingssäsong. Räkna med en relativ låg groddning men är annars enkel att odla och sprider sig lätt. Har en unik smak av sparris, spenat och hav. Fantastiskt god!
Antal fröer: ca 40 fröer
Egenskaper:
Höjd: 50- 60 cm
Årighet: Annuell/Ettårig.
Såtid: Mars/juni, dec/feb
Grobarhet: 67%
Svårighetsgrad: Lätt
Odling:
Så fröna cirka 1 cm djupt i såjord. Vattna och placera i ett läge med 20–22 °C. Täck sådden med klar plast med lufthål och ställ i ett soligt läge. När plantorna har börjat gro, placera dem svalare, runt 18 °C, med mycket ljus.
Plantera ut efter avhärdning, när risken för frost är över, i näringsrik jord. Det går även bra att direktså. Fiberduk och kålnät skyddar mot skadeinsekter. Sorten passar både för odling på friland och i kruka. Eftersom den naturligt växer längs havsstränder kan man med fördel vattna plantorna vid något tillfälle med lättsaltat vatten.
Plantorna blir färdigvuxna efter cirka 50 dagar och ser då ut som små buskar av gräslök. Börja skörda när plantorna är cirka 15 cm höga. Toppa gärna plantorna för ett buskigare växtsätt och fortsatt produktion.
Sådjup: ca 1 cm
Grotid: Upp till 7- 10 dagar
Växtläge: Sol
Förodling: Mars- juni, direktsådd april-maj
Blomtid:/skördetid: Juni-juli
Info:
Kvalitet: EU:s regler
Obetade, går att använda i ekologisk- och KRAV-certifierad odling.