Varukorg
Rabatt:
0,00 SEK
Flos Frö AB |26/12, 2025
Nu när december går mot sitt slut och julen är över, är det äntligen dags – chilisådden kan börja. För mig var det just chilin som väckte mitt intresse för odling, tillsammans med tomater.
Chili är så mycket mer än bara hetta. Det finns en otrolig variation av sorter i olika färger, former och styrkor. Vissa är så milda att de går utmärkt att fylla med ost och äta hela. Det är lätt att hitta en favorit, oavsett om man gillar starkt eller milt.
Att chili tar lite tid från sådd till skörd är faktiskt en del av charmen. Det kräver lite omsorg och tålamod, men belöningen är desto större. Känslan när de första frukterna äntligen dyker upp är svår att slå – nästan som att se en liten bebis växa upp.
Vissa chilisorter kan sås senare på våren, men de sorter som tar längre tid på sig mår bäst av att få en tidig start redan nu. Vill du ha tips på hur du lyckas med din förodling, hittar du mer information bland våra odlingstips./M