Varukorg
Rabatt:
0,00 SEK
Flos Frö AB |29/10, 2025
Min björnbärsbuske har äntligen börjat producera mycket bär efter två år, sån lyx! Har länge drömt om att kunna plocka egna björnbär och nu äntligen finns det mer än familjen orkar äta. Perfekt då att frysa in! Här blev det en Björnbärspaj som familjen tyckte om.
Ingredienser:
500 g björnbär (frysta eller färska)
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
0,75 dl grädde
3,75 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsform och fördela ut bären. Lägg smör, sirap, socker och grädde i en kastrull och låt smälta.
Sjud sedan i cirka 7 minuter. Blanda ner de resterande ingredienserna och fördela smeten över björnbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med vaniljsås!